A felhasználói élmények javításáért webáruházunk cookie-kat használ. Erről az adatkezelési tájékoztatóban olvashat részletesen.

Menü

Miért vásárolj tőlünk?

Miért vásárolj tőlünk?

Amit először kiemelnénk, amikor erről elmélkedünk, hogy Mi, még mindig egy családi vállalkozás vagyunk. Biztosan sokszor hallottad már azt az elcsépelt mondatot -de való igaz-, hogy ha tőlünk vásárolsz, egy magyar család megélhetését támogatod. Gyerekek különóráit, edzőcipőjét, táborozását, karácsonyi ajándékát stb...,hiszen tudod.  Ezzel szemben az ömlesztett árukkal telerakott külföldi multik vagy a kínai sorozatgyártott termékek állnak.

 A második dolog amit feltétlenül meg kell osztanunk ezzel a kérdéssel kapcsolatban, hogy szülőként, számunkra  az egyik legfontosabb dolog a gyermekeink egészséges fejlődése és biztonsága.  Ezért nálunk, csak olyan termékeket fogsz találni, amit mi is nyugodt szívvel használnánk  -és használunk is - a saját, és ismerőseink, barátaink gyermekeinknél is. Ezt soha nem adjuk alább.

 Nagyon törekszünk -a lehetőségeinkhez képest-, alacsony árfekvésen maradni, családbarát árakat nyújtani. Ennek ellenére, biztos, hogy találni fogsz az Indigo-nál is olcsóbb babahintát vagy csepphintát, csatos babahordozót. Ehhez viszont tisztában kell lenni a dolgok hátterével. Azok a textilek, anyagok és technológiák  amiket használnunk kell a gyártás során  ahhoz, hogy az EU megfelelőségi előírásoknak és a saját magunk által felállított magas minőségi elvárásainknak megfeleljünk, sajnos mind többletköltséggel járnak. Árban felvenni a versenyt a „nem megfelelő”, kétes minőségű (és azt gondolom, hogy sok esetben már esztétikailag sem szép látványt mutató) ilyen-olyan gyártmányú –talán nem is hivatalos, számlás- hintákkal, hordozókkal, nem tudjuk de nem is akarjuk. Minőségben és esztétikában azt gondoljuk, nincs kérdés. Meggyőződésünk, hogy felelősségteljes szülőként senkinek sem mindegy, hogy milyen termékekkel veszi körbe kisgyermekét. 

Nem szeretnénk túlzottan belemenni a témába (órákig lehetne róla beszélni) de nézzünk néhány példát, hogy mit is értünk mi, minőségi , biztonságos és megfelelő termék alatt?

- Ugye, nem mindegy, hogy van-e méreganyag annak a textilnek a festékanyagában amit a babád majd rágcsálni fog?

- És biztosan az sem mindegy, hogy pl a rugó, ami lényegében a hintát tartja, ne zuhanjon a babád buksijára egy váratlanul bekövetkező törésnél.

- Nem mindegy, hogy az a textil, amiből a súlytartó részek készülnek, vajon egy 15kg-os baba alatt el fog-e hasadni egy óvatlan mozdulatnál -ami miatt a gyermek földre eshet és megsérülhet-?

- Hogy, a hinta vagy a babahordozó kialakítása megfelelő legyen mind a szabványoknak, mind anatómiailag, és bátran használhassa a gyermeked. 

Már a termékek megtervezésénél ismerni kell a vonatkozó szabványokat. Az sem elég, hogy egy kelme "oeko-tex" minősítésű, hiszen az csak textil minőségében örömhír de mint játék, még lehet nem megfelelő, ettől még lehet benne méreganyag ami a gyermeked szervezetébe juthat. Célzott szakértői és /vagy laboratóriumi vizsgálatoknak kell alávetni a játékokat, hogy ezekről megbizonyosodjunk. Mondani sem kell, hogy ezek nem kevés pénzbe, munkaidőbe kerülnek. Nálunk nem kérdés, hogy ezeket a lépéseket megtesszük hiszen a gyermekünk egészsége, nem játék.

A döntés a tiétek, mi csak szerettük volna ha ezt tudjátok mielőtt bárhol is vásároltok.

Köszönjük ha minket választottatok!

Indigo Handmade Csapat

                                                                                                                  

Keresés