A felhasználói élmények javításáért webáruházunk cookie-kat használ. Erről az adatkezelési tájékoztatóban olvashat részletesen.

Menü

Melyik babahintát válasszam?

Melyik babahintát válasszam?

Ebben az írásunkban ahhoz szeretnénk segítséget nyújtani, hogy melyik Indigo babahinta lenne megfelelőbb a számotokra. Az Indigo Handmade műhelyben kétféle babahinta is készül, amit kifejezetten a legkisebbeknek ajánlunk, 0-3 éves korig. Az egyik a babzsákos babahinta amit mi magunk terveztünk és találtunk ki az anyukák kérése alapján és a másik egy közismertebb, egy előre mélyülő típus. Nos, nézzük meg, melyik miért jó.

- A babzsákos babahintát az anyukák kéréséhez igazodva fejlesztettük ki úgy, hogy vízszintes fekvőfelületet biztosítson azoknak a babáknak, akiknek alapvetően az elalvással, altatással vannak nehézségeik. Ebben kényelmesen, vízszintes pozicióban, kényelmesen fog tudni feküdni a baba, nem fognak lefelé lógni a lábacskák, oldalra is tud fordulni benne és amíg elfér, akár hason fekve is tud aludni benne. Ha játszani, szórakozni szeretnétek, akkor is használható hiszen ebben is lehet  üldögélni, hintázni, rugózni, a lábaknak kialakított lyukak ezen a hintán is ugyanúgy megvannak, ugyanúgy ülhet benne a baba.

- A 6 hónapos kortól javasolt előre mélyülő babahintánkat alapvetően fejlesztésre és időtöltésre ajánljuk, alvásra kevésbé alkalmas a kialakítása miatt. Azért a 6 hónapos kor mert előre mélyített szabása, félülő testhelyzetet ad, ami pici babáknak még nem ajánlott pozició. Ebből a tipusból jobban kilát a baba, elfoglalja saját magát viszont idővel csak úgy fog elférni benne ha a lábait kilógatjuk az erre a célra kialakított lyukakon. Így aludni nem kényelmes, elzsibbadnak a lábak, idő előtt felébrednek hisz nem tudnak oldalra fordulni sem...ettől függetlenül a babák ebben is el szoktak aludni de szerencsés ha ki tudod venni belőle ilyenkor. Ha pici babád van és mégis úgy döntesz, hogy a későbbiekre tekintettel ezt a tipust szeretnéd, babzsákpárnával kiegészítve megfelelő lehet mert azzal kitölthető a hinta elülső mélyedése, így a picik sem csúsznak be a hinta aljába és nagyjából vízszintesre ki lehet hozni a felületét. 

Jó hír, hogy valószínűleg egyik tipus sem lesz rossz választás, végeredményben mindkettőt lehet használni altatásra is és időtöltésre, fejlesztésre is csak apró kompromisszumos kényelmi különbségek vannak bizonyos alkalmakkor, élethelyzetekben. A tapasztalat azt mutatja, hogy babák nagyon találékonyak és alkalmazkodóak és ha aludni szeretnének a hintában akkor aludni fognak, ha játszani szeretnének akkor játszani fognak.  heart

Keresés