A felhasználói élmények javításáért webáruházunk cookie-kat használ. Erről az adatkezelési tájékoztatóban olvashat részletesen.

Menü

Melyik babahintát válasszam?

Melyik babahintát válasszam?

Ebben az írásunkban ahhoz szeretnénk segítséget nyújtani, hogy melyik Indigo babahinta lenne megfelelőbb a számotokra. Az Indigo Handmade műhelyben egyedülálló módon, kétféle babahinta tipus is készül. Az egyik a babzsákos babahinta amit mi magunk terveztünk és találtunk ki az anyukák kérésére, a másik pedig egy közismertebb, ék alakú, előre mélyülő típus. Nos, most nézzük meg, melyik miért jó.

A babzsákos babahintát az anyukák kéréséhez igazodva fejlesztettük ki úgy, hogy vízszintes fekvőfelületet biztosítson azoknak a babáknak, akiknek alapvetően az elalvással, altatással vannak nehézségeik. Ebben kényelmesen, vízszintes pozicióban fog tudni feküdni a baba, nem kell a lyukakon kilógatni a lábacskákat, oldalra is tud fordulni benne. Ha játszani, szórakozni szeretnétek, akkor is szuperül használható hiszen ebben is lehet  üldögélni, hintázni, rugózni, a lábaknak kialakított lyukak ezen a hintán is ugyanúgy megvannak, ugyanúgy ülhet benne a nagyobbacska baba. Ennek a hintának az alapmérete, 85cm hosszú és 50 cm széles. 

Az általunk inkább csak 6 hónapos kortól (más gyártónál újszülöttkortól) javasolt előre mélyülő babahintánkat alapvetően fejlesztésre és időtöltésre ajánljuk, alvásra kevésbé alkalmas a kialakítása miatt. Azért a 6 hónapos kor, mert előre mélyített szabása, félülő testhelyzetet ad, ami pici babáknak még nem ajánlott pozició. Ebből a tipusból jobban kilát a baba, elfoglalja saját magát viszont idővel csak úgy fog elférni benne ha a lábait kilógatjuk az erre a célra kialakított lyukakon. Így aludni nem kényelmes, elzsibbadnak a lábak, idő előtt felébrednek hisz nem tudnak oldalra fordulni sem...ettől függetlenül a babák ebben is el szoktak aludni de szerencsés ha ki tudod venni belőle ilyenkor. Ha pici babád van és mégis úgy döntesz, hogy a későbbiekre tekintettel ezt a tipust szeretnéd, babzsákpárnával kiegészítve megfelelő lehet mert azzal kitölthető a hinta elülső mélyedése, így a picik sem csúsznak be a hinta aljába és nagyjából vízszintesre ki lehet hozni a felületét. Ennek a hintának az alapmérete, 72cm hosszú és 50cm széles.

A jó hír, hogy valószínűleg egyik tipus sem lesz rossz választás, végeredményben mindkettőt lehet használni altatásra is és időtöltésre, fejlesztésre is, csak apró kompromisszumos kényelmi különbségek vannak bizonyos alkalmakkor, élethelyzetekben. A tapasztalat azt mutatja, hogy babák nagyon találékonyak és alkalmazkodóak. Ha aludni szeretnének a hintában akkor aludni fognak, ha játszani szeretnének akkor játszani fognak legyen az bármelyik tipus. <3 

Keresés