A felhasználói élmények javításáért webáruházunk cookie-kat használ. Erről az adatkezelési tájékoztatóban olvashat részletesen.

Menü

A csepphinta és a TSMT torna

Indigo Handmade
2018. 10. 22. 00:00:00
A csepphinta és a TSMT torna

Ha úgy érzed az átlagostól eltérően fejlődik gyermeked, érdemes utánajárni. Egy kis fejlesztés senkinek sem árt, egyszerű és játékos megoldás lehet a TSMT torna, melyhez az egyik legfontosabb segédeszköz a csepphinta.

Nem szabad megijedni ha valamiben -úgy tűnik- lemaradása van, de mindenképpen érdemes szakember véleményét kérni. Már az óvodában is magas elvárásoknak kell megfelelni gyermekeinknek, az iskolába kerüléssel pedig még több feladat, kihívás vár rájuk. Minden gyerek más, nem egyformán és főleg nem egy "tankönyv szerint" fejlődnek.

A Tervezett Szenzomotoros Tréning (TSMT) az, amit akkor is bátran el lehet kezdeni ha nincs különösebb probléma. A gyerekek nagyon leterheltek, szükségük van a stresszoldásra, az aktív kikapcsolódásra. Erre is szuper lehetőséget nyújt ez a fejlesztő torna. 3 éves kortól 12 éves korig ajánlott végezni.

A mozgásos feladatok segítik az érzékelés, észlelés fejlődését, a térbeli tájékozódást. A feladatsorok javítják a gyermek koncentrációs képességeit, megalapozzák, segítik a figyelem jobb irányíthatóságát, a szerialitás, a ritmusérzék és a motoros kreativitás fejlődését. A mondókákkal, énekekkel kísért feladatvégzés során fejlődik kommunikációjuk és anyanyelvi készségeik. Ezeknek a képességeknek a megléte, fejlesztése elengedhetetlenek az iskolába. Hiányosságuk tanulási nehézséget okoznak, a gyermeknek sorozatos kudarcélménnyel kell szembenéznie ami aztán az egész életére kihatással lehet.

A feladatok nagy része egy csepphinta, egy gördeszka és egy gimnasztikai labda segítségével otthon is elvégezhető. Önállóan is elkezdhető de legjobb ha egy szakember felméri az esetleges hiányosságokat, majd átbeszéljük az elvégzendő feladatokat és begyakoroljuk azok helyes kivitelezését.

A gyerekeknek játék és kikapcsolódás, a szülőknek pedig megnyugvás, hogy ma is tettek valami fontosat gyermekük jövőjéért. 

Kézműves csepphintáink széles színvariációban webshopunkban megtalálhatók.

Keresés